Behandeling, consult

Consult/behandeling

Energetische therapie is een eeuwenoude behandelwijze, welke in vele culturen wordt toegepast. Vroeger ook wel magnetiseren of paranormaal genezen genoemd.
Energetische therapie behoort tot de Complementaire Alternatieve Behandelwijze: CAM.

De vaste regel is: bij klachten ga je eerst naar de huisarts. Medicatie van een behandelend arts wordt niet doorkruist. De energetische therapie is geen vervanging van regulier medische zorg maar een aanvulling hierop.
Echter doorverwijzing van een arts is niet nodig. Het is wel prettig als de huisarts op de hoogte is van de therapie.
Bij het eerste consult wordt een intakegesprek gehouden, waarbij de voorgeschiedenis en het eventueel medicijngebruik wordt besproken.
De intake duurt ongeveer anderhalf uur, de daaropvolgende behandeling zo’n 45 minuten tot een uur.
U wordt gekleed behandeld, op een behandeltafel. Bij lichamelijke beperkingen is behandeling op een behandelkruk mogelijk.

De balans wordt hersteld

 

Bij de behandeling gebruik ik mijn handen.
Soms raak ik het lichaam aan, bijv. de wervelkolom, de benen, voeten of het hoofd.
Soms werk ik in het energieveld. Boven problematische plekken iets langer om verkrampingen op te lossen, soms met strijkende bewegingen om af te voeren.
De lichamelijke, emotionele, geestelijke laag van het menselijke energieveld (aura) wordt tegelijkertijd behandeld, waardoor de balans wordt hersteld.
De energetische behandeling kan worden ervaren als een warme of koude tinteling.
Iedereen reageert anders op de behandeling. Ook kan het effect van elke behandeling verschillen.
De een ervaart onmiddellijke toename van energie en ander juist ontspanning en behoefte aan rust. Precies wat men op dat moment nodig heeft.
In een enkel geval kunnen klachten even verergeren, omdat doorstroming ook gang komt. Maar dit gebeurt zelden. Pijnen kunnen verminderen, vaak verbetert het slaappatroon.
Een betere balans uit zich tevens door minder te piekeren en minder blijven hangen in emoties.